BOOTCAMP BUITENTRAINING

Bootcamp is een spierversterkende buiten trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een fitnessinstructeur. Het doel is om de kracht en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Bootcamp buitentraining bestaat uit intense groepstrainingen gedurende de periode van een uur. Door het sporten in teamverband wordt intensiever deelgenomen door de deelnemers (In vergelijking met individueel), dit verhoogt de efficiëntie van de training. Buiten trainen in de frisse lucht is daarnaast de perfecte manier om je hoofd leeg te maken terwijl je bezig bent met werken aan jezelf! Bootcamp is geschikt voor jong en oud en elke keer anders!

BOOTCAMP BUITENTRAINING

Stap vandaag nog in en meld je aan voor een GRATIS(*) introductieles BOOTCAMP BUITENTRAINING.

De voordelen van Bootcamp

  • verbetering kracht en uithouding
  • actief bezig zijn in de buitenlucht
  • efficiënt door groepsverband
  • professionele begeleiding
  • intensieve full-body work-out
  • elke keer anders

Oefeningen

In Nederland wordt bij bootcamp veel gebruikgemaakt van oefeningen met het lichaamseigen gewicht. Oefeningen worden vaak uitgevoerd met natuurlijke trainingsmaterialen zoals boomtakken maar ook gemakkelijk te vervoeren fitnessmaterialen zoals kettlebells, ballen, springtouwen en speedladders. De instructeur geeft korte, inspannende opdrachten die gemakkelijk uit te voeren zijn, maar die op conditioneel gebied en op spierkracht veel vergen van de sporters.

Geschiedenis

Bootcamp is van origine een spierversterkende trainingsmethode die door het Amerikaanse leger in bezette gebieden werd uitgevoerd. Soldaten werden op zeer intensieve wijze in korte tijd getraind met het materiaal wat daar op dat moment voor handen was. Het doel was op een zo efficiënt mogelijke manier, snel resultaat te boeken. In 1999 is deze trend overgewaaid naar het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien stijgt de populariteit in Europa nog altijd.