KRACHTTRAINING

Krachttraining is training met (extra) weerstand om de maximale kracht te vergroten die kan worden uitgeoefend op fysieke objecten. Voor krachtsporters is krachttraining het belangrijkste element van hun training. Bij Ready Set Go zijn alle instrumenten aanwezig om een volledige work-out te kunnen doen. Onze sportinstructeurs helpen u bij het opzetten van schema’s en checken of u de juiste houding aanneemt zodat u fysiek steeds fitter en sterker wordt. We hebben aandacht voor u en hetgeen u wilt bereiken.

KRACHTTRAINING

Stap vandaag nog in en meld je aan voor een GRATIS(*) introductieles KRACHTTRAINING

De voordelen van krachttraining

  • volledige work-out
  • vergroten kracht
  • sterker lichaam maken
  • verbeteren fitheid

Algemene krachttraining

Algemene krachttraining heeft als doel om het gehele lichaam sterker te maken en is niet gericht op slechts één spiergroep of beweging (functie). Dit kan in verschillende situaties al merkbaar zijn. Zo zal een sterkere rug, rugklachten kunnen voorkomen bij mensen die veel zitten, kunnen allerlei blessures bij sporters worden voorkomen, of kan men in het algemeen een sterkere atleet worden.

Het verbeteren van fitheid en uiterlijke vorm worden in het algemeen ook als voordelen ervaren. Als echter de nadruk ligt op het verfraaien van het uiterlijk, dan wordt vaker bodybuilding beoefend, waarbij het draait om spiervolume in plaats van effectieve kracht.

Specifieke krachttraining

Specifieke krachttraining heeft specifieke doelen, zoals verbeterde prestaties in een bepaalde sport of beroep, revalidatie, mobiliteitstraining voor ouderen enzovoort. Deze vorm van krachttraining concentreert zich op een specifieke beweging, aangepast aan de soort kracht die van toepassing is bij het uitvoeren van die beweging. Er wordt hierbij vaak afgeweken van de vrij ‘vaste’ standaard oefeningen met gewichten.